🌐 Language
X

Treninzi o javnim raspravama

Objavljeno Jan 31, 2007

Udruženje izbornih zvaničnika u Bosni i Hercegovini (UIZBiH), u saradnji sa partnerima Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centrom za promociju civilnog društva (CPCD) implementiralo je projekat pod nazivom “Treninzi o javnim raspravama” u periodu od februara do avgusta, 2007. godine.

Glavni ciljevi projekta bili su:

  • Razviti kapacitet civilnog društva da učestvuje u javnim raspravama i bude angažovano u državnom Parlamentu;
  • Povećati javnu svijest o mogućnosti učešća u zakonodavnim procesima;
  • Poboljšati zakonodavni proces;

Tokom implementacije projekta, UIZBiH je održao 8 treninga i 6 javnih tribina. Korisnici projekta su bile organizacije civilnog društva iz sljedećih regija: Banja Luka, Bihać, Tuzla, Brčko, Sarajevo, Livno, Mostar i Trebinje.

Specifične ciljne grupe su selektirane u saradnji sa partnerima – CCI and CPCD, te Organizacijom za sigurnost i saradnju u Evropi (OSCE)-om na osnovu rezultata kampanje o javnom informisanju i izraženom interesu. Ukupno 62 predstavnika organizacija civilnog društva i medija je prisustvovalo treninzima i podjeljeno je 600 brošura.

Ovaj projekat se implementirao zahvaljujući sredstvima OSCE-a i američke Vlade.

Za više informacija, molim vas da posjetite UIZBiH web stranicu www.aeobih.com ili kontaktirate Zvjezdanu Dragović, izvršnu direktoricu na e-mail: zvjezdanad@aeobih.com.ba.