🌐 Language
X

Program unapređenja implementacije izbornih zakona u Bosni i Hercegovini

Objavljeno Aug 07, 2016

Udruženje izbornih zvaničnika u Bosni i Hercegovini (UIZBiH), implementiralo je projekat „Program unapređenja implementacije izbornih zakona u Bosni i Hercegovini“ u periodu oktobar 2009. godine – novembar 2010. godine.

Cilj projekta bio je unapređenje implementacije Zakona o sukobu interesa i Zakona o finansiranju političkih stranaka kroz obuku onih na koje se ovi zakoni direktno odnose, kao i kroz podizanje javne i medijske svijesti o odredbama zakona i modalitetima njihove primjene.

Ovaj projekat se implementirao u skladu sa sporazumom sa Organizacijom za sigurnost i saradnju u Evropi (OSCE), Misija u Bosni i Hercegovini, a zahvaljujući sredstvima Američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Ukupno je biti održano 32 treninga za izabrane zvaničnike na općinskom, kantonalnom, federalnom i državnom nivou, te 8 treninga za predstavnike političkih partija, nevladinih organizacija i medija, kojima je prisustvovalo 1003 predstavnika.

Tokom implementacije projekta napravljena je i brošura sa komentarima na odredbe gore navedenih zakona i njihovu primjenu na osnovu iskustava Centralne izborne komisije (CIK BiH) i prijedloga od strane učesnika treninga.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, molimo vas da kontaktirate Zvjezdanu Dragović na telefon +387 33 476 880 ili e-mail: zvjezdanad@aeobih.com.ba