🌐 Language
X

Novac i izbori u Srbiji

Objavljeno Oct 31, 2006

Udruženje izbornih zvaničnika u Bosni i Hercegovini (UIZBiH) je implementiralo projekat pod nazivom “Novac i izbori” u Srbiji u periodu od novembra 2006. godine do kraja jula 2007. godine.

Ovaj projekat imao je za cilj da podstakne regionalnu saradnju i razmjenu najboljih primjera iz prakse u Srbiji i Bosni i Hercegovini kako bi se efikasnije odgovorilo na uobičajene izazove političke korupcije.

UIZBIH je u saradnji sa Centralnom izbornom komisijom BiH i CeSID-om iz Srbije radilo na podizanju svijesti javnosti o pitanjima političkog finansiranja promovišući proceduralne mehanizme koji podržavaju efektivniju primjenu Zakona o finansiranju političkih partija na osnovu iskustva iz BiH, radeći sa medijima i nevladinim organizacijama. Tokom projekta održana su 2 treninga za 48 predstavnika NVO i medija i podijeljeno 500 brošura o finansiranju političkih partija i njihovom izvještavanju.

Ovaj projekat se implementirao zahvaljujući sredstvima Balkan Trust for Democracy-a.

Za više informacija posjetite UIZBIH web stranicu www.aeobih.com.ba, ili kontaktirajte Zvjezdanu Dragović, izvršnu direktoricu na e-mail: zvjezdanad@aeobih.com.ba.