🌐 Language
X

Aktivnije učešće žena u političkom i javnom životu u BiH

Objavljeno Aug 14, 2016

Udruženje izbornih zvaničnika u Bosni i Hercegovini (UIZBIH) realizovalo je projekat "Aktivnije učešće žena u političkom i javnom životu u BiH” u period oktobar 2012. godine - mart 2013. godine zahvaljujući sredstvima Fonda za lokalne inicijative kanadske vlade.

Cilj ovog projekta je educirati žene o promjenama i reformama, da ih podstakne ih da utiču na donošenje odluka i učestvuju kao aktivne građanke u lokalnoj i centralnoj vlasti, te ih podrži u razvijanju vještina za samostalno pribavljanje informacija i korištenje informacija za poduzimanje akcija koje imaju za cilj stvaranje okoline u kojoj su žene aktivni i integralni dio razvoja javnih politika odlučivanja. Žene iz četiri općine/opštine u BiH: Doboj, Usora, Istočna Ilidža i Ilidža prisustvovale treninzima na sljedeće teme:

Odgovorna vlast i učešće građanki, Ljudska prava, i Jednakost spolova. Tokom implementacije projekta ukupno je educirano 545 žena, kreirana brošura sa materijalima sa treninga i praktičnim primjerima. U toku projekta napravljena je i analiza kako motivisati manje razvijena područja da učestvuju u demokratskim procesima i objavljena na stranici udruženja.

Za detaljnije informacije možete posjetiti UIZBiH internet stranicu www.aeobih.com, ili kontaktirati Zvjezdanu Dragović, izvršnu direktoricu na e-mail zvjezdanad@aeobih.com.ba.